Värmebalja & Värmehink

Använd värmebaljor för att öka vattenintaget och spara arbete
Under den kalla årstiden står alla djurägare inför utmaningen att kunna erbjuda sina djur frostfritt vatten. Det finns många metoder som fungerar bra och vi på Maskincompaniet kan erbjuda olika produkter för att underlätta arbetet.

Fri tillgång på vatten är en självklarhet och det är extra viktigt att djuren har vatten tillgängligt i samband med utfodring eftersom de dricker mest då. Det finns flera studier som visar att våra djur dricker större mängder om de erbjuds uppvärmt vatten, 17-18 grader verkar vara en optimal temperatur för de flesta djurslagen. Tillräckligt vattenintag har betydelse på många sätt, allt från en ökad mjölkproduktion till en minskad risk för sjukdomar som t ex kolik.

Vi på Maskincompaniet har en värmehink som rymmer 20 liter. Den har en kraftfull grepp för upphängning och kan användas i t ex oisolerade stall, uppsatt på en stolpe i hagen osv. Vi har även en 60 liter rektangulär balja som man ställer direkt på marken.

Produkterna har en inbyggd termostat vilket underlättar arbetet och spar ström. Anslut hinken/baljan till en strömkälla i god tid då den inte tinar upp redan fruset vatten. Termostaten startar när den omgivande temperaturen är ca 3 grader. Transformatorn sitter i mitten av en 10 meter lång sladd och det går givetvis att använda skarvsladd godkänd för utomhusbruk om medföljande sladd inte räcker fram till hagen. Var noga med att montera/fästa transformatorn på ett ställe som inte djuren kommer åt.

Både hinken och baljan är tillverkade av livsmedelsgodkänd plast. De har en ljus insida för att lättare se smutsen och resultatet av rengöring. Detta gör dem lämpliga att använda även under resten av året när inte vattnet behöver värmas upp.

Välkomna att kontakta oss för mer detaljer kring vårt sortiment, vi har även andra produkter som hjälper till att hålla vattnet frostfritt såsom eluppvärmda vattenkoppar, värmekablar och cirkulerande system. Vi hjälper er att hitta rätt i utbudet så era djur får en vinter med tillgång till frostfritt vatten.

info@maskincompaniet.se

Värmebalja
Volym: 60 Liter
Pris: 1199 kr exkl moms

Värmehink
Volym: 20 Liter
Pris: 639 kr exkl moms